STK’ lardan Baysal’a Büyük Destek

STK’ lardan Baysal’a Büyük Destek

Ak Parti Adana İl Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik yapılan “vekil kim olmalı” oylamasında Ak Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Hilmi Baysal yoğun ilgi gördü.

Genel seçimlerde milletvekili adaylarını belirlemek için diğer partilerden farklı bir çalışma yürüten AK Parti, temayül ve mülakatın ardından aday adaylarını bir de sivil toplum kuruluşlarına sordu. Adaylar için son kararı verecek olan Üst Komisyon çalışmalarına başlarken, Türkiye`nin dört bir yanında kurulan sandıklarda da STK temsilcilerine `kimi vekil görmek istedikleri` soruldu. Ak Parti Adana İl Binasına sabah saatlerinde gelen Hilmi Baysal burada oy kullanmaya gelen STK Başkanlarından ve üyelerinden yoğun ilgi görürken hem oy kullanmaya girerken hem de çıkarken STK üyeleri Hilmi Baysal ı yalnız bırakmadı. Bu ilgiye karşılıksız kalmayan Baysal tüm STK temsilcileriyle tek tek tokalaşarak teşekkür etti. Adana’daki STK yöneticilerinin katıldığı temayül, saat 09.00’da başladı. Saat 17.00’a kadar devam etti. Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk akşam saatlerine kadar devam etti. Oy pusulasında oy sahibinin ismi sorulmadı, en fazla 14 aday isminin yazılması istendi. Oylama, AK Parti milletvekili aday adayları ile sınırlı kalmadı, STK temsilcileri arzu ettiği isimler için de oy kullandı. 5 sandıkta toplam 2 bin 438 kişi oy kullandı. Kullanılan oylar, AK Parti Adana İl Yönetimi tarafından sayıldıktan sonra torbalara konularak mühürlendi, mühürlenen torbalar Ak Parti Genel Merkezine gönderilecek.

Ak Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Hilmi Baysal burada yaptığı açıklamada “bugün buraya gelerek bana desteklerini esirgemeyen tüm Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu kutlu yolda hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.